Фуат Октај: Затворената област Мараш пред 46 години, ќе стане симбол на мирот и просперитетот на Кипар

Потпретседателот Фуат Октај напиша: „Убавите крајбрежја на забранетиот Мараш по 46 години повторно се исполнија со човечки гласови. Целосно верувам дека Мараш, симболот на Источниот Медитеран, ќе стане и симбол на мирот и просперитетот на островот.“

1505512
Фуат Октај: Затворената област Мараш пред 46 години, ќе стане симбол на мирот и просперитетот на Кипар

Потпретседателот Фуат Октај во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека областа Мараш во Турската Република Северен Кипар (ТРСК) која беше затворена за населување и напуштена пред 46 години, повторно е исполнета со човечки гласови.

Октај истакна дека Мараш, бисерот на Источниот Медитеран, ќе стане симбол на мирот и просперитетот на Кипар.

„Убавите крајбрежја на забранетиот Мараш по 46 години повторно се исполнија со човечки гласови. Целосно верувам дека Мараш, симболот на Источниот Медитеран, ќе стане и симбол на мирот и просперитетот на островот и главната артерија на економијата на Турската Република Северен Кипар (ТРСК).“Слични вести