Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 58 починати, 1.615 новозаразени, 1.398 оздравени

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 58 лица, дијагностицирани се 1.615 новозаразени, оздравеа 1.398 пациенти; Досега починаа вкупно 8.667 лица, инфектирани се 330.753, а оздравеа 290.352 лица

1505570
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 58 починати, 1.615 новозаразени, 1.398 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 58 смртни случаи. 

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 8.667 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 117.101 тестирање од кои се дијагностицирани 1.615 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 330.753 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.398 излекувани вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 290.352 лица.Слични вести