Министерот за национална одбрана Хулуси Акар се состана со својот британски колега Бен Валас

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, по приредената воена церемонија во чест на британскиот министер Бен Валас се премина на средба лице в лице помеѓу двајцата министри

1504509
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар се состана со својот британски колега Бен Валас

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар се состана во Истанбул со британскиот министер за одбрана Бен Валас.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, по приредената воена церемонија во чест на британскиот министер Бен Валас се премина на средба лице в лице помеѓу двајцата министри.

Потоа Хулуси Акар и Бен Валас претседаваа и со меѓуделегациските разговори.

На разговорите присуствуваа и командантот на поморските сили адмирал Аднан Озбал и заменик министерот за национална одбрана Мухсин Дере, при што беа разменети мислења во однос на билатерални и регионални одбранбени и безбедносни прашања.Слични вести