Чавушоглу одржа видео-конференциска средба со својот палестински колега Малки

Министерот за надворешни рабити Мевлут, алудирајќи на процесот за компромис во Палестина нагласи дека Турција е спремна да помогне за време на изборите

1504789
Чавушоглу одржа видео-конференциска средба со својот палестински колега Малки

Министерот за надворешни рабити Мевлут Чавушоглу одржа видео-конференциска средба со палестинскиот министер за надворешни работи Ријад Малки.

Во оваа пригода министерот Чавушоглу, алудирајќи на процесот за компромис во Палестина нагласи дека Турција е спремна да помогне за време на изборите.

Министерот за надворешни рабити Мевлут Чавушоглу на својот профил на социјалната мрежа Твитер во врска со оваа остварена средба го напиша следното: „Ќе се спротивставиме заедно на обидите коишто ги еродираат решението со две држави и меѓународните параметри. Секогаш сме покрај нашите палестински браќа.“Слични вести