Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 288.954

Во последните 24 часа остварени се 116.608 тестови од кои 1.581 беа позитивни

1504866
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 288.954

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 56 и вкупно изнесува 8.609 лица.

Во истиот период беа остварени 116.608 тестови од кои 1.581 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.355 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 288.954.Слични вести