Терористички напад во Африн

Експлозивот поставен во едно возило беше активирана во центарот на Африн, кој беше исчистен од тероризмот со операцијата „Маслиново гранче“

1503661
Терористички напад во Африн

 

Четири лица се повредени во терористичкиот напад извршен со автомобил-бомба во областа Африн во северозападна Сирија, кој е под контрола на опозицијата.

Експлозивот поставен во едно возило беше активиран во центарот на Африн, кој беше исчистен од тероризмот со операцијата „Маслиново гранче.“

Според првите претпоставки, во терористичкиот напад 4 лица се повредени.

Безбедносните извори наведоа дека бомбашките напади во области исчистени од тероризмот се извршуваат од страна на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК, бидејќи им нанесува штета на цивилите, организацијата се воздржува од преземањето на одговорноста.Слични вести