Спасени уште 54 бегалци кои беа турнати од страна на Грција

Бегалците  донесени во пристаништето и по постапката што беше спроведена, беа предадени на Покраинскиот директорат за имиграција.

1503336
Спасени уште 54 бегалци кои беа турнати од страна на Грција

 

54 бегалци беа спасени од јахтата-едрилица во Мармарис кај Мугла.

По информацијата дека на една јахта-едрилица крај Мармарис има група бегалци, екипите на крајбрежната стража беа испратени во подрачјето.

Екипите, на бродот ги зедоа 54-те бегалци, за кои беше утврдено дека грчките крајбрежни стражи ги турнале во турските територијални води.

Бегалците донесени во пристаништето и по постапката што беше спроведена, беа предадени на Покраинскиот директорат за имиграција.Слични вести