Претседателот Ердоган одржа видеоконференциска средба со германската канцеларка Ангела Меркел

Претседателот Ердоган и рече на германската канцеларка Меркел дека за решавање на проблемот во врска со териториите на Азербејџан треба да се применуваат резолуциите на Обединетите нации (ОН)

1503850
Претседателот Ердоган одржа видеоконференциска средба со германската канцеларка Ангела Меркел

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган одржа видеоконференциска средба со германската канцеларка Ангела Меркел.

На средбата Ердоган-Меркел беа разгледани случувањата во Источниот Медитеран и Либија, како и актуелни регионални прашања на чело со азербејџанско-ерменското прашање.

Претседателот Ердоган и рече на германската канцеларка Меркел дека за решавање на проблемот во врска со териториите на Азербејџан треба да се применуваат резолуциите на Обединетите нации (ОН).

Ердоган исто така ја информира германската канцеларка Ангела Меркел за тоа дека благодарение на постигнатото спокојство на теренот во Либија не треба да се изгуби можноста којашто се појави благодарение на постигнатата смиреност на теренот во Либија.Слични вести