Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 55 починати, 1.511 новозаразени, 1.229 оздравени

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 55 лица, дијагностицирани се 1.511 новозаразени, оздравеа 1.229 пациенти; Досега починаа вкупно 8.553 лица, инфектирани се 327.557, а оздравеа 287.599 лица

1504032
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 55 починати, 1.511 новозаразени, 1.229 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 55 смртни случаи. 

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 8.553 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 112.421 тестирање од кои се дијагностицирани 1.511 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 327.557 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.229 излекувани вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 287.599 лица.Слични вести