Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Маслиново гранче во северниот дел на Сирија, се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ, кои отвориле провоцирачки оган врз подрачјето

1503076
Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија неутрализирани тројца терористи

Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче во северниот дел на Сирија, се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ, кои отвориле провоцирачки оган врз подрачјето.

Министерството за национална одбрана објави соопштение во кое се истакнува дека терористите отвориле провоцирачки оган врз подрачјето на операцијата Маслиново масло.

Во соопштението се вели следното: „Тројца терористи на ПКК/ЈПГ кои за нарушување на спокојството и средината на доверба отворија провоцирачки оган врз подрачјето на операцијата Маслиново гранче, се неутрализирани со дадениот одговор од страна на нашите јуначки командоси.“

Турските вооружени сили (ТВС) на 20 јануари 2018 година ја започна операцијата Маслиново гранче против терористите во северниот дел на Сирија со што подрачјето на Африн беше исчистено од страна на терористите и оваа операција зааврши на 24 март 2018 година.Слични вести