Калин: Тврдењето на Макрон „исламот доживува криза“ е провокативен израз кој ја разгорува исламофобијата“

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин рече: „Тврдењето на францускиот претседател Макрон околу тоа дека 'исламот доживува криза' е провокативен и опасен израз кој ги разгорува исламофобијата и непријателството кон исламот

1503258
Калин: Тврдењето на Макрон „исламот доживува криза“ е провокативен израз кој ја разгорува исламофобијата“

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер во врска со последните зборови на францускиот претседател Емануел Макрон во врска со исламот истакна дека тврдењето на Макрон околу тоа дека „исламот доживува криза“ е провокативен израз кој ги разгорува исламофобијата и непријателството кон исламот.

Калин ја изнесе следната констатација: „Тврдењето на францускиот претседател Макрон околу тоа дека „исламот доживува криза“ е провокативен и опасен израз кој ги разгорува исламофобијата и непријателството кон исламот. Тоа што Франција за своите сопствени грешки и авантури се обидува исламот и муслиманите да ги прикаже како жртвено јагне, е затемнување на умот.“Слични вести