Генералниот секретар на НАТО Столтенберг: Безбедноста на Турција е значајна за Сојузот

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг на одржаната заедничка прес-конференција со министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу истакна дека безбедноста на Турција е значајна за Сојузот

1503084
Генералниот секретар на НАТО Столтенберг: Безбедноста на Турција е значајна за Сојузот

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг допатува во посета на Анкара кадешто се состана со министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу.

Столтенберг и Чавушоглу по остварената средба одржаа заедничка прес-конференција.

Овде генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг истакна дека безбедноста на Турција е значајна за Сојузот.

 Слични вести