Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 286.370

Во последните 24 часа остварени се 115.632 тестови од кои 1.603 беа позитивни

1503300
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 286.370

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 57 и вкупно изнесува 8.498 лица.

Во истиот период беа остварени 115.632 тестови од кои 1.603 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1,320 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 286.370.Слични вести