МНР на Турција: Нападите покажуваат дека Ерменија нема да се воздржи од извршување на злосторство против човештвото

Во соопштението на МНР на Турција во врска со гранатирањето на градот Генџе од страна на ерменските сили се вели: „Нападите се показател за тоа дека Ерменија и за тоа дека нема да се воздржи од извршување и на злосторство против човештвото“

1502453
МНР на Турција: Нападите покажуваат дека Ерменија нема да се воздржи од извршување на злосторство против човештвото

По гранатирањата од страна на ерменските сили врз азербејџанските градови и населени места меѓу кои како последно е извршен напад врз градот Генџе, вториот по големина град на Азербејџан, е објавено соопштение од страна на Министерството за надворешни работи на Турција.

Во соопштението на Министерството во врска со гранатирањето на градот Генџе од страна на ерменските сили се истакнува следното: „Нападите се показател за очајот во кој е западната Ерменија и за тоа дека нема да се воздржи од извршување и на злосторство против човештвото.“

 

 Слични вести