Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 57 починати, 1.429 новозаразени, 1.182 оздравени

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 57 лица, дијагностицирани се 1.429 новозаразени, оздравеа 1.182 пациенти; Досега починаа вкупно 8.441 лице, инфектирани се 324.443, а оздравеа 285.050 лица

1502563
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 57 починати, 1.429 новозаразени, 1.182 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 57 смртни случаи. 

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 8.441 лице.

Во изминатите 24 часа се направени 104.402 тестирања од кои се дијагностицирани 1.429 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 324.443 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.182 излекувани вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 285.050 лица.Слични вести