Во руралното подрачје на градот Дијарбакир се неутрализирани тројца терористи

инистерството за внатрешни работи соопшти дека во рамките на операцијата „Молња-1“ е реализирана операција руралното подрачје на населеното место Лиџе кај градот Дијарбакир во која се неутрализирани тројца терористи на ПКК

1502205
Во руралното подрачје на градот Дијарбакир се неутрализирани тројца терористи

Во руралното подрачје на населеното место Лиџе кај градот Дијарбакир, во југоисточниот дел на земјата, се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува дека во рамките на операцијата „Молња-1“ е реализирана антитерористичка операција руралното подрачје на населеното место Лиџе кај градот Дијарбакир.

Во соопштението се вели дека во операцијата се неутрализирани тројца терористи на ПКК и дека операцијата во подрачјето продолжува.Слични вести