Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 283 868

Во последните 24 часа остварени се 103 219 тестови од кои 1 502 беа позитивни

1502243
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 283 868

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 59 и вкупно изнесува 8 384 лица.

Во истиот период беа остварени 103 219 тестови од кои 1 502 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 211 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 283 868.Слични вести