Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 279 749

Во последните 24 часа беа остварени 113 546 тестови од кои 1 391 беа позитивни

1501299
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 279 749

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 65 и вкупно изнесува 8 195 лица.

Во истиот период беа остварени 113 546 тестови од кои 1 391 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 245 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 279 749.Слични вести