Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 63 починати, 1.442 новозаразени, 1.506 оздравени

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 63 лица, дијагностицирани се 1.442 новозаразени, оздравеа 1.506 пациенти; Досега починаа вкупно 8.325 лица, инфектирани се 321.512, а оздравеа 282.567 лица

1501934
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 63 починати, 1.442 новозаразени, 1.506 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 63 смртни случаи. 

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 8.325 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 114.857 тестирања од кои се дијагностицирани 1.442 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 321.512 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.506 излекувани вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 282.657 лица.Слични вести