Акар: „Не се искрени оние коишто со години не пружија решение во оправданата борба на Азербејџан“

Турција ќе продолжи со бескрајната поддршка на браќата во нивната оправдана борба за враќање на окупираните територии

1501747
Акар: „Не се искрени оние коишто со години не пружија решение во оправданата борба на Азербејџан“

 

 

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар рече: „Не се искрени повиците за примирје на сите оние коишто со години не пружија решение на оправданата борба на Азербејџан во Нагорно Карабах.“

Во говорот на свеченоста што беше одржана по повод фрлањето на темелите на првата фабрика за производство на литиум јонски батерии од страна на Акционерското друштво за вона инудстрија и трговија енерџи (АСПИЛСАН) во Кајсери, министерот Акар рече: „Освен тоа што не се искрени, исто така не се и убедливи повиците за примирје на сите оние коишто со години не пружија решение на оправданата борба на Азербејџан во Нагорно Карабах.

Турција ќе продолжи со бескрајната поддршка на браќата во нивната оправдана борба за враќање на окупираните територии.“Слични вести