Чавушоглу и Лавров разговараа телефонски за ситуацијата во Нагорно Карабах и прашањето со Либија

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавро, а тема на разговорот беа ситуацијата во Нагорно Карабах и прашањето со Либија

1501116
Чавушоглу и Лавров разговараа телефонски за ситуацијата во Нагорно Карабах и прашањето со Либија

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата шефови на дипломатии, Чавушоглу и Лавров, беа разгледани агресивноста на Ерменија и прашањето со Либија.Слични вести