Министерот за национална одбрана Хулуси Акар се состана со својот косовски колега Антон Куни

На остварените разговори помеѓу двајцата министри за одбрана Хулуси Акар и Антон Куни, беа разгледани прашања посветени на соработката во сферата на билатералните односи, регионалната одбрана и безбедноста и одбранбената индустрија

1499597
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар се состана со својот косовски колега Антон Куни

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар се состана во Анкара со косовскиот министер за одбрана Антон Куни.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека на остварените разговори помеѓу двајцата министри Хулуси Акар и Антон Куни, беа разгледани прашања посветени на соработката помеѓу Турција и Косово, во сферата на билатералните односи, регионалната одбрана и безбедноста и одбранбената индустрија.Слични вести