Мевлут Чавушоглу: Секаде ќе продолжиме да велиме “Светот е поголем од пет“

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу истакна дека секаде ќе продолжат да велат „Светот е поголем од пет“

1499027
Мевлут Чавушоглу: Секаде ќе продолжиме да велиме “Светот е поголем од пет“

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу преку видео-конференција учествуваше на состанокот „Унија на групата за консензус“ посветен на реформата во Советот за безбедност на Обединетите нации (СБ на ОБ).

Чавушоглу истакна дека секаде ќе продолжат да велат „Светот е поголем од пет“.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу на споделената објава на својот профил на Твитер го напиша следното: „Учествувавме на состанокот 'Унија на групата за консензус' по прашањето на реформата во Советот за безбедност на Обединетите нации (СБ на ОБ). Бараме подемократски, со високо ниво на застапеност (претставување), отчетност (полагање сметка), транспарентен и ефикасен Совет за безбедност на Обединетите нации (СБ на ОН). Секаде ќе продолжиме да велиме ‘Светот е поголем од пет“.

 Слични вести