Мевлут Чавушоглу: Проблемот нема да се реши се додека Ерменија не се повлече од азербејџанските територии

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу истакна дека проблемот нема да се реши се додека Ерменија не се повлече од азербејџанските територии

1499426
Мевлут Чавушоглу: Проблемот нема да се реши се додека Ерменија не се повлече од азербејџанските територии

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу истакна дека проблемот нема да се реши се додека Ерменија не се повлече од азербејџанските територии.

Чавушоглу рече: „Ние стоиме покрај Азербејџан и на теренот и на маса. Ние сакаме од корен да го решиме ова прашање.“Слични вести