Еден турски војник загина во експлозија во северниот дел на Ирак

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ во северниот дел на Ирак во експлозија на поставена експлозивна направа од страна на терориститеö стана шехид (загина) еден турски војник.

1499020
Еден турски војник загина во експлозија во северниот дел на Ирак

Во експлозија во северниот дел на Ирак стана шехид (загина) еден турски војник на задача во прекуграничните операции коишто се реализираат против терористите.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ (Pençe-Kaplan) во северниот дел на Ирак при експлозија на поставена експлозивна направа од страна на терористите, стана шехид (загина) еден турски војник.Слични вести