Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 278 504

Во последните 24 часа беа остварени 114 940 тестови од кои 1 427 беа позитивни

1499676
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 278 504

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 68 и вкупно изнесува 8 130 лица.

Во истиот период беа остварени 114 940 тестови од кои 1 427 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 452 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 278 504.Слични вести