Благодарност од Министерот за здравство Коџа до ТРТ

ТРТ Ворлд со документарниот филм што го сними и ќе се објави со среда, на светот ќе му ја покаже успешната борба на Турција против Ковид-19.

1499394
Благодарност од Министерот за здравство Коџа до ТРТ

 

Министерот за здравство Фахретин Коџа изрази благодарност на Турската радио и телевизија (ТРТ) за документарниот филм во кој се раскажува успешната борба на Турција против новиот вид на коронавирус (Ковид-19).

Коџа во објавата преку профилот на Твитер објави порака со благодарност до ТВ-канал ТРТ Ворлд на Турската радио телевизија за документарниот филм што беше снимен.

Коџа во објавата го наведе следново:

„ТРТ Ворлд со документарниот филм што го сними и ќе се објави со среда, на светот ќе му ја покаже успешната борба на Турција против Ковид-19. Снимањето во две големи болници кои имаат голема улога во борбата против вирусот траеја два месеци. Во документарниот филм се наоѓаат и сведочењата на светско познати личност. И благодариме на ТРТ.Слични вести