Во северниот дел на Ирак се запленети големи количини оружје и муниција на терористите

Министерството за национална одбрана соопшти дека во рамките на активностите за пребарување на теренот во северниот дел на Ирак се запленети големи количини оружје и муниција на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1498712
Во северниот дел на Ирак се запленети големи количини оружје и муниција на терористите

Во северниот дел на Ирак се запленети големи количини оружје и муниција на  на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Министерството за национална одбрана соопшти дека продолжуваат активностите за пребарување на теренот за пронаоѓање на оружјето и муницијата на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, во северниот дел на Ирак.

Во соопштението се вели дека турските командоси кои реализираат активности за пребарување на теренот и за извидување/набљудување во областа Авашин-Басјан во северниот дел на Ирак запленија  3 пешадиски пушки АК-47, една пешадиска пушка М-16, 13 рачни бомби, е гранати за РПГ-7, 600 парчиња муниција за Бикси (митралез), 6 фишеци за РПГ-7, две токи-воки, два двогледи и две камери, како и големи количини материјали за обезбедување на животните потреби на терористите. Слични вести