Претседателот Ердоган: Уште еднаш се покажа дека Ерменија е најголема закана за мирот и спокојството во регионот

Претседателот Ердоган истакна дека (со последните напади на Ерменија) уште еднаш е покажано дека Ерменија е најголема пречка за мирот и спокојството во регионот

1498038
Претседателот Ердоган: Уште еднаш се покажа дека Ерменија е најголема закана за мирот и спокојството во регионот

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во врска со реализираните напади утрово од страна на Ерменија врз позициите на азербејанџската армија и азербејџанските цивилни населени места истакна дека (со последните напади на Ерменија) уште еднаш е покажано дека Ерменија е најголема пречка за мирот и спокојството во регионот.

Претседателот Ердоган го рече следното: „Турскиот народ како секогаш, така и денеска со сите свои можности стои покрај своите азербејџански браќа“

 Слични вести