Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 275 630

Во последните 24 часа беа остварени 101 119 тестови од кои 1 467 беа позитивни

1498213
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 275 630

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 68 и вкупно изнесува 7 997 лица.

Во истиот период беа остварени 101 119 тестови од кои 1 467 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 116 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 275 630.Слични вести