Кај Хаќќари се неутрализирани двајца терористи, а кај Тунџели уништени 12 терористички засолништа

Во реализирана антитерористичка операција во руралното подрачје на градот Хаќќари се неутрализирани двајца терористи, а во руралното подрачје на Тунџели се уништени 12 засолништа

1497631
Кај Хаќќари се неутрализирани двајца терористи, а кај Тунџели уништени 12 терористички засолништа
tsk pkk operasyon.jpg
pkk siginak malzemeler.jpg

Во реализирана антитерористичка операција кај градот Хаќќари се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК. 

Во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува дека во рамките на операцијата Молња-2 Џило во реализирана заедничка антитерористичка операција од страна на Дирекцијата на полицијата и градската Команда на жандармеријата во руралното подрачје на градот Хаќќари се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Операцијата во подрачјето продолжува.

Во меѓувреме, во реализирана антитерористичка операција од страна на жандармеријата во руралното подрачје на градот Тунџели се уништени 12 засолништа на терористите.Слични вести