Во Ширнак неутрализирани уште 4 терористи

Бројот на терористите кои беа неутрализирани во последните два дена во подрачјето се зголеми на 8.

1496488
Во Ширнак неутрализирани уште 4 терористи

Во рамките на операцијата „Јилидирим-1“ (Молња-1) на Турските безбедбосни сили во подрачјето Като Жирка во месноста Бејтушебап кај Ширнак беа неутрализирани 4 терористи.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за внатрешни работи (МВР) беше истакнато дека операцијата во Като Жирка беше реализиран во раните утрински часови од страна на Градската команда на жандармеријата.

Во операцијата беа неутрализирани 4 терористи.

Бројот на терористите кои беа неутрализирани во последните два дена во подрачјето се зголеми на 8.Слични вести