Претседателот Ердоган разговараше телефонски со својот киргиски колега Женбеков

Двајцата лидери, Ердоган и Женбеков, во телефонскиот разговор ги разгледаа чекорите коишто ќе ги продлабочат односите и ќе ја зајакнат соработката помеѓу Турција и Киргистан, а воедно направија проценка и на актуелните регионални случувања.

1496820
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со својот киргиски колега Женбеков

Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со претседателот на Киргистан Соронбај Женбеков.

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации на претседателството, двајцата лидери, Ердоган и Женбеков, во телефонскиот разговор ги разгледаа чекорите коишто ќе ги продлабочат односите и ќе ја зајакнат соработката помеѓу Турција и Киргистан, а воедно направија проценка и на актуелните регионални случувања. 

 Слични вести