Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 74 смртни случаи, 1.721 новозаразен, 1.421 оздравен

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 74 лица, дијагностицирани се 1.721 новозаразен, а оздравеа 1.421 пациент; Досега починаа вкупно 7.785 лица, инфектирани се 309.790, а оздравеа 271.964 лица

1496845
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 74 смртни случаи, 1.721 новозаразен, 1.421 оздравен

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 74 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 7.785 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 113.317 тестирања од кои се дијагностицирани 1.721 новозаразен.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 309.790 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.241 излекуван вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 271.964 лица.Слични вести