Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 270 723

Во последните 24 часа беа остварени 112 102 тестови од кои 1 767 беа позитивни

1496187
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 270 723

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 72 и вкупно изнесува 7 711 лица.

Во истиот период беа остварени 112 102 тестови од кои 767 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 027 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 270 723.Слични вести