Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција во областа Авашин во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1494410
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во реализирана воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека со реализирана воздушна операција во областа Авашин во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на ПКК кои се утврдеени со летала за извидување и набљудување во подрачјето и за кои е установено дека се подготвуваат за напад.

Во соопштението се вели дека операциите ќе продолжат се додека на биде неутрализиран и последниот терорист.Слични вести