Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани тројца терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот, во северниот дел на Сирија, се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ

1494521
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани тројца терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ. 

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ кои отвориле провоцирачки оган и се обиделе да се префрлат во подрачјето.

Во меѓувреме, во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува дека тројца неутрализирани терористи во руралното подрачје на Аманослар (планината Аманос) кои се неутрализирани на 22 август во рамките на операцијата Молња-5, се наоѓаа во списокот на барани терористи во категоријата означена со сива боја по кои се трага со распишана награда од по 500 илјади турски лири (приближно 65 илјади долари). Слични вести