Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 268 435

Во последните 24 часа беа остварени 112 942 тестови од кои 1 743 беа позитивни

1494806
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 268 435

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 68 и вкупно изнесува 7 574 лица.

Во истиот период беа остварени 112 942 тестови од кои 743 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 202 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 268 435.Слични вести