Претседателот Ердоган се состана со косовскиот претседател Хашим Тачи

Претседателот Ердоган во дворецот Вахдеттин во Истанбул се состана на појадок со претседателот на Косово Хашим Тачи

1494004
Претседателот Ердоган се состана со косовскиот претседател Хашим Тачи
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi 2.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi 3.jpg

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган се состана со претседателот на Косово Хашим Тачи.

Двајцата претседатели, Ердоган и Тачи, се состанаа на појадок во дворецот Вахдеттин во Истанбул.

На средбата присутвуваше и порпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин.

 Слични вести