Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 61 починат, 1.519 нови случаи, 1.116 оздравени лица

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 61 лице, дијагностицирани се 1.519 новозаразени, а оздравеа 1.116 пациенти; Досега починаа вкупно 7.506 лица, инфектирани се 302.867 , а оздравеа 266.117 лица

1494049
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 61 починат, 1.519 нови случаи, 1.116 оздравени лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 61 смртен случај.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 7.506 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 95.321 тест од кои се дијагностицирани 1.519 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 302.867 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.116 излекувани вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 266.117 лица.Слични вести