Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани 8 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот, во северниот дел на Сирија, се неутрализирани 8 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1493720
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани 8 терористи

Неутрализирани се 8 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се обиделе да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот, во северниот дел на Сирија.

Во објавеното ссоопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Во последните 24 часа од страна на нашите јуначки командоси се неутрализирани 8 терористи на ПКК/ЈПГ кои се обидоа да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот. Нема да дозволиме да биде нарушена средината на спокојство и доверба во  подрачјето.“Слични вести