Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 266 117

Во последните 24 часа беа остварени 97 416 тестови од кои 1 538 беа позитивни.

1493745
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 266 117

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 68 и вкупно изнесува 7 445 лица.

Во истиот период беа остварени 97 416 тестови од кои 1 538 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 312 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 266 117.Слични вести