Чавушоглу оствари телефонски разговори со Столтенберг и Шампањ

Источниот Медитеран беше главна тема на телефонскиот разговор на Чавушоглу со Столтенберг и Шампањ

1492905
Чавушоглу оствари телефонски разговори со Столтенберг и Шампањ

 

Телефонска дипломатија од министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу ...

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговори со генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг и канадскиот колега Франсоа-Филип Шампањ.

Според дипломатски извори, прашањето за Источниот Медитеран беше главна тема на телефонскиот разговор на Чавушоглу со Столтенберг и Шампањ.

Чавушоглу оствари телефонски разговор и со претседателот на Татаристан Рустем Миниханов.Слични вести