Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 263 745

Во последните 24 часа беа остварени 109 985 тестови од кои 1 648 беа позитивни.

1492855
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 263 745

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 66 и вкупно изнесува 7 315 лица.

Во истиот период беа остварени 109 985 тестови од кои 1 648 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 143 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 263 745.Слични вести