Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 62 починати, 1.771 нов случај, 1.060 оздравени лица

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 62 лица, дијагностицирани се 1.771 новозаразен, а оздравеа 1.060 пациенти; Досега починаа вкупно 7.377 лица, инфектирани се 299.810 , а оздравеа 264.805 лица

1493363
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 62 починати, 1.771 нов случај, 1.060 оздравени лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 62 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 7.377 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 111.113 тестирања од кои се дијагностицирани 1.771 новозаразен.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 299.810 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.060 излекувани вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 264.805 лица.Слични вести