Претседателот Ердоган оствари видео-конференциска средба со шпанскиот премиер Санчез

Во разговорот помеѓу двајцата лидери, Ердоган и Санчез, беа разгледани чекорите со коишто ќе бидат продлабочени и зајакнати односите помеѓу Турција и Шпанија, а беше направена проценка и на актуелни регионални прашања

1492626
Претседателот Ердоган оствари видео-конференциска средба со шпанскиот премиер Санчез

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари видео-конференциска средба со шпанскиот премиер Педро Санчез.

Во разговорот помеѓу двајцата лидери Ердоган и Санчез, беа разгледани чекорите со коишто ќе бидат продлабочени и зајакнати односите помеѓу Турција и Шпанија, а беше направена проценка и на актуелни регионални прашања.

 Слични вести