Франција депортира во Турција еден член на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

Франција одби неколку поднесени барања за азил на членот на сепаратистичко-терористичката организација ПКК Мехмет Јалчин и го депортира (протера) во Турција, по кого се трагаше за извршено убиство и членување во терористичка организација

1492080
Франција депортира во Турција еден член на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

Франција депортира во Турција еден член на сепаратистичко-терористичката организација ПКК чие барање за азил беше одбиено.

Мехмет Јалчин, член на терористичката ПКК кој во 2006 година влегол во Франција по илегални патишта, минатата година од страна на Апелациониот суд во Париз поради водење активности во полза на сепаратистичко-терористичката организација и доставување на финансиска поддршка, беше осуден на 2 години затвор со одложување од една година.

Франција одби неколку поднесени барања за азил на членот на ПКК Мехмет Јалчин и го депортира (протера) во Турција, по кого се трагаше за извршено убиство и членување во терористичка организација. 

 Слични вести