Чавушоглу и Маас разменија мислења за Источниот Медитеран

Министерот за надворешни работи Чавушоглу оствари телефонски разговор со германскиот колега Маас.

1492376
Чавушоглу и Маас разменија мислења за Источниот Медитеран

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу и германскиот министер за надворешни работи Хеико Маас разменија мислења за Источниот Медитеран.

Според дипломатски извори, министерот Чавушоглу оствари телефонски разговор со германскиот колега Маас.

На разговорот беа разменети мислења во врска со Источниот Медитеран.Слични вести