Во операцијата „Молња-11 Херекол“ кај Сиирт се неутрализирани уште 5 терористи

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу соопшти дека во рамките на  операцијата „Молња-11 Херекол“ (Yıldırım-11 Herekol) од страна на жандармериските командоси и специјалните жандармериски сили (JÖH) денеска се неутрализирани уште 5 мина терористи

1491938
Во операцијата „Молња-11 Херекол“ кај Сиирт се неутрализирани уште 5 терористи

Во операцијата „Молња-11 Херекол“ (Yıldırım-11 Herekol) којашто продолжува во подрачјето на градот Сиирт, во југоисточниот дел на земјата, се неутрализирани уште 5 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу соопшти дека во рамките на  операцијата „Молња-11 Херекол“ (Yıldırım-11 Herekol) од страна на жандармериските командоси и специјалните жандармериски сили (JÖH) денеска се неутрализирани уште 5 мина терористи.

Министерот Сојлу истакна дека во последната една недела се неутрализирани вкупно 29 терористи од кои 22'јца се убиени, 5 се предадоа и двајца терористи се фатени живи.Слични вести