Започна вториот состанок помеѓу воените делегации на Турција и Грција во штабот на НАТО

Министерството за национална одбрана соопшти дека во седиштето на НАТО во Брисел, започна вториот состанок помеѓу воените делегации на Турција и Грција на кој се разговара за „методите за разградување“

1491199
Започна вториот состанок помеѓу воените делегации на Турција и Грција во штабот на НАТО

Во седиштето на НАТО, во белгискиот главен град Брисел, започна вториот состанок помеѓу воените делегации на Турција и Грција на кој се разговара за „методите за разградување“.

Министерството за национална одбрана соопшти дека во седиштето на НАТО во Брисел, започна вториот состанок помеѓу воените делегации на Турција и Грција на кој се разговара за „методите за разградување“.

Инаку, по остварениот разговор помеѓу претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг беше испланиран состанок во штабот на НАТО во Брисел, помеѓу воените делегации на Турција и Грција.

Во тие рамки, првиот технички состанок помеѓу воените делегации на Турција и Грција беше одржан на 10 септември.

На состанокот беше разговарано за „методите за разградување“.

 Слични вести